Понедељак 26.09.2016.
19.06.2016 12:05 СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ „БОЈЧИНСКО КУЛТУРНО ЛЕТО 2016“

Вечерас је на Летњој сцени, у прелепом амбијенту Бојчинске шуме у Прогару, свечано отворена манифестација „Бојчинско културно лето 2016“ концертом YU GRUPE. Организатори манифестације, која ће трајати све до 3. септембра, су Градска општина Сурчин и Културни центар Сурчин. Велики број грађана који је вечерас присуствовао свечаном отварању,  својим присуством су потврдили да  „Бојчинско културно лето“ треба да настави да траје. Позиву да присуствују фестивалу културе, одазвали су се бројни пријатељи ове манифестације. Представници Градске управе града Београда, представници министарстава Републике Србије, драги пријатељи из осталих Београдских општина, представници Градске општине Сурчин, представници Јавних предузећа, грађани који су допринели развоју општине Сурчин и многобројни посетиоци, увеличали су својим присуством свечано отварање фестивала културе „Бојчинско културно лето 2016“. Ово је седми по реду културно-уметнички фестивал, у наредна три месеца, грађани ће имати прилику да на Летњој сцени у прелепом амбијенту храстове шуме, виде бројне разноврсне програме. Ове године Градска општина Сурчин и Културни центар Сурчин потрудили су се да одрже реноме традиционалне манифестације која из године у годину све више сија. Манифестацију „Бојчинско културно лето 2016“ отворио је  председник ГО  Сурчин Стеван Шуша стиховима песме „Морнар“ и захвалио се YU GRUPI на свему што су до сада урадили.

-Поштовани пријатељи, даме и господо, драги гости, драги Сурчинци, ево нас опет овде са другачијим садржајем и жељама, на Бојчинском културном лету. Манифестација „Бојчинско културно лето “ чини да наш Сурчин буде центар и главни град Београда. Ово је прилика да вам се свима захвалим што сте били са нама, што сте били уз нас и што смо захваљујући вама сада у прилици да креирамо садашњост и будућност Сурчина. У данима који долазе, понудићемо вам на овој сцени у хладу Бојчинске шуме, разноврсни културни програм. Надамо се да ћете уживати у програму а уједно кроз тај програм, приближићемо културу нашим грађанима као и грађанима целог Срема. Са културом је лепше и боље, са културом смо ближи једни другима, са културом смо бољи и богатији, са културом смо разумнији. То је све оно што у овом моменту недостаје и фали. Уживајте и веселите се заједно са нама и мислим да имамо разлога да се радујемо зато што смо на правом путу и што ћемо у наредном периоду учинити све да Сурчин направимо лепшим, богатијим и бољим. Мени је велика част и задовољство што могу да отворим „Бојчинско културно лето 2016“. Хвала, уживајте и живели! – рекао је председник општине Сурчин Стеван Шуша.
 

Након свечаног отварања манифестације, посетиоци су уживали у одличном концерту нашег најдуговечнијег рок бенда YU GRUPE.

 

Канцеларија за младе ГО Сурчин у сарадњи са Eurolingua школом страних језика, организује бесплатан курс енглеског и немачког језика за младе са територије општине Сурчин

Курсеви су у трајању од 24 часа , а реализоваће се у блоковима од по два часа недељно. Целокупан курс траје 12 недеља, са блок часовима од по 90 минута. Часови ће се одржавати у сали за седнице у Установи за културу (Косовска 2 Сурчин) , суботом од 11 часова немачки, а недељом од 11 часова енглески. Током курса полазници ће прелазити градиво А1 нивоа језика. Сваки полазник добија радни материјал и акредитован сертификат школе.
Услови пријаве на конкурс:
Да су полазници старости 18-30 година
Да имају пребивалиште на територији општине Сурчин
Пријаве ће се вршити путем е-маил адресе, тако што се шаље попуњен образац наkzmsurcinprijava@gmail.com
Пријаве почињу 01.03.2016. у 12 часова до 04.03.2016. до 12 часова.
Рангирање кандидата ће се вршити на основу редоследа пријављивања.
Ранг листа ће бити објављена на сајту ГО Сурчин 04.03.2016. у 13 часова.
Сваки полазник потписује уговор са КЗМ Сурчин, којим се дефинишу његова права и обавезе током курса.
Eurolingua центар страних језика, постоји већ 5 година. Организују курсеве енглеског, немачког, шпанског, италијанског, турског језика, а кроз њихове клупе је прошло преко 1000 полазника. Курсеве који организују су различитих нивоа, а полазници од оних најмлађих који своје прве речи крећу да усвајају на неком страном језику, па све до полазника који се припремају за полагање испита попут cambridge испита.

Ново радно време општине

**07:30-17:30**

ЈАВНИ ПОЗИВ
за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица
доделом 10 пакета грађевинског материјала за побољшање услова становања на
територији Градске општине Сурчин . Обрасце и текст позива можете преузети код нас на сајту.